Αξίες Ακινήτων Geovalues

Αντικειμενικές Αξίες

Από την desktop εφαρμογή του 2007 Geo-Axies™ πλέον από το 2019, αναβαθμίστηκε σε web/mobile έκδοση, ενσωματώθηκε και προσφέρετε πλέον ως ενιαία υπηρεσία μέσα από τις πλατφόρμες https://www.e-poleodomia.com/ και https://realestate.geovalues.gr/ μαζί με την πολεοδομική πληροφόρηση για κάθε ακίνητο.

Μάλιστα παρέχεται η υπηρεσία διαχρονικής εξέλιξης των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων, για κάθε ζώνη από το 2006 – 2021 (τελευταία αναπροσαρμογή)

Ενδεικτικά
Δείτε παρακάτω την τρέχουσα τιμή της ζώνης και την διαχρονική εξέλιξη των τιμών Α.Α.Α.

Αυτός ο browser δεν υποστηρίζει PDF αρχεία. Κάντε λήψη του .pdf αρχείου για να το δείτε: Λήψη αρχείου .pdf.

Εμπορικές Αξίες ακινήτων

Η απόκλιση των Αντικειμενικών με τις Αγοραίες τιμές ακινήτων, είναι κατά κοινή ομολογία μεγάλη και διαρκής. Στην πολύχρονη οικονομική κρίση των μνημονίων οι εμπορικές ήταν χαμηλότερες από τις αντικειμενικές μέχρι και 60%. Την τελευταία διετία, παρουσιάζεται το αντίστροφο φαινόμενο.

Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και πωλητές ακινήτων, βρίσκονται αντικειμενικά σε δίλλημα για το ποια τιμή είναι η πραγματική…

Επιπλέον, σε «ανώριμες» και μη αξιόπιστες αγορές ακινήτων όπως η Ελληνική, θα απαιτηθεί πολυετής χρόνος, για την επίτευξη μιας ισορροπίας που θα εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους τους συμβαλλόμενους.

Οι γενικές αναφορές δεικτών περί 8-12% αύξηση τιμών των ακινήτων σε ευρείες περιοχές π.χ Νότια, Βόρεια … προάστια κλπ, είναι όχι μόνο γενικες και ισοπεδωτικές, αλλά κατατείνουν στην δημιουργία κλίματος, που εντείνει το φαινόμενο.

Ταυτοχρόνως, τα στοιχεία του Μητρώου ακινήτων του Υπ. Οικονομικών, δυστυχώς, όπως, όσα και με τον τρόπο που παρέχονται, αμφισβητείται τόσο η διαφάνεια τους και γενικότερα η αξιοπιστία τους.

Για το λόγο αυτό, αρκετά συμβόλαια με ακραίες υψηλές ή χαμιλές τιμές απορρίφθηκαν ως μη αξιόπιστα και στα υπόλοιπα έγινε επεξεργασία για τη διαμόρφωση των μέσων αγοραίων τιμών.

Δείτε τα παράκάτω γραφήματα:

Αυτός ο browser δεν υποστηρίζει PDF αρχεία. Κάντε λήψη του .pdf αρχείου για να το δείτε: Λήψη αρχείου .pdf.